Death Note – A Dzsungel… Halál könyve

Death Note

A Death Note-ról csak röviden. Gondolom a hardcore és non-hardcore rajongók is belefutottak már korábban 2006 legmainstreamebb (Ígérem ezt a kifejezést többé nem használom ^^) cuccába.

Keletkezés –> A Manga verzió 2003-ban látta meg a napvilágot és összesen 12 kötetet ért meg. 2006-ban alig, hogy véget ért a képregény formula, a Madhouse (Akiket jól popón kéne billenteni a Claymore első pár része miatt…) elkészítette az azonos néven futó Anime-t. 37 részbe sikerült is belefűzni a Manga cselekményét, ezzel hosszabb-rövidebb időre lekötni a fanokat. Személyiségem először a Manga verziót ismerte meg még anno, ami fun volt meg minden, de mivel alapjáraton az Animeket preferálom, így inkább megvártam a DN premierjét. Nagyon is jól tettem. Ugyanis már az első rész legalább akkora élvezetet nyújtott, mint a Manga-nak az idevágó fejezetei, de a remek animáció + zsíros grafika + Tamaki (^^) csak még jobban erősítették bennem azt a tényt, hogy ezt végig kell nézni. DE, mivel a DN azon animek egyike, ahol a heti 1 rész nemhogy kevés, hanem gyakorlatilag semmire nem elég, így inkább szépen megvártam, míg az összes rész elérhető halmazállapotú lesz és úgy egy huzamba (?) megnézni. Addig jól el voltam a Manga-val. Aztán persze telt-múlt az idő, 2007-ben végre kijött a 37. ep (Igaz ekkora már a fandom-ból szinte mindenki látta, de ez persze nem érdekelt – Már megszoktam, hogy le vagyok maradva bizonyos Animekkel 😀 ) és elkezdtem… anoo… folytattam. Az élvezet persze maximális volt, izgalomból nem volt hiány, igaz az Anime-ben voltak hullámhegyek és hullámvölgyek is (Utóbbira jó példa, mikor SPOILER!! Light elveszti az emlékeit).

A Plot-ról csak röviden, nem akarok senkit sem fárasztani:

Adva van egy átlagos gimnazista diák, nem épp átlagos névvel és életfelfogással, aki belebotlik a Death Note-ba. „WTF Is that?” – Gondolja először magában, mivel a füzetben olyan dolgokat olvas, amiket a legjózanabb ésszel rendelkező ember sem ért meg, vagy fogadja be az agya elsőre. Azonban mivel Light (Kira) eleve egy „Szürkeállomány fájter”, így tesz a könyvvel egy próbát. És láss csodát „Akinek bele cirkantják a pontos nevét a könyvbe az dies.” Ördögien gonosz vigyor, hogy neki egy ilyen hatalmas cucc jutott a birtokába, így szépen elkezdi kiirtani a bűnt és a gonoszságot a Földről. Azonban ez mind szép és jó, hogy nincsenek bűnözök meg minden, csaképp amit tesz az rossz – gondolja ezt az ICPO és egy kicsit sem weird figura, akinek legyen az (ál)neve L (legalább adtak volna egy olyan bötüt, amit a sárga kisemberek normálisan is ki tudnak ejteni, és nem Eruznak ^^). Szal L őrült nyomozásba kezd és mivel ő az egyike a „Best of 3 detectives in the World”, így addig nem száll le a Kira ügyről, míg teljesen le nem zárja. Így lényegében megkezdődik L és Light párbaja, ahol valószínű egyik fél sem fog visszalépni.

Nos, bátran kijelenthetjük, hogy a DN egy igen népszerű franchise. Az Anime-n és a Manga-n túl készült belőle két Live-Action (hamarosan jön a harmadik), egy Special epizód és egy DS játék, DN Kira Game címmel. Továbbá az Anime már a hazai fandomban is elérhető, ugyanis az Animax csatorna februárban műsorra tűzte, szal ha eddig sokan ismerték nálunk, most még többen fogják. (És akkor még nem is beszéltem a nem is oly rég történt Belga esetről, ami igen komoly következményeket vont maga után)

>DEATH NOTE
Látvány: 5
Hangok/Zenék: 5
Seiyuu alakítás: 5
Hangulat: 5
Tetszett – Komoly történet, jó mystery-thriller egyveleg
Nem tetszett – 18-23 részek
Végítélet: 9,5 pont
Advertisements
Explore posts in the same categories: És a többi...

7 hozzászólás - “Death Note – A Dzsungel… Halál könyve”

 1. Mido Says:

  Éljen a Death Note 🙂

 2. junchidono Says:

  Uhh, Mido. De rég hallottam rólad, Animax fórumon látom hosszú idő után megejtettél egy hsz-t 😀

 3. shearer Says:

  Lesz harmadik live action?! Azt meg hogy a makkba?! o_O

 4. junchidono Says:

  Beza lesz. Mégpedig Jövő februárra tervezik és az ígéretek szerint L lesz a középpontban. Szal L fanok (Köztük jómagam is) biztos megnézik (Amúgy se láttam még egy szem Live Action-t se, akkor ez lesz az első ^^)

 5. shearer Says:

  Aha, szóval akkor valami “side story” szerűség lesz. Ugyanis az eddigi két LA már egy kerek történet, fura lenne ebbe még belenyúlni 🙂

  Amúgy Ł rulz, szóval biztosan nem hagyom ki 😀

 6. Rey Says:

  Halleee. Nem tudjátok, h DN Nintendora már M.O.-n is van-e?

 7. ronin1337 Says:

  A második OP egy örökkévalóságra beleégett a tudatomba(igen nekem ez tetszett jobban).
  uff.


Szójjá' hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: