Bleach Ch361 (kicsit másképp)

A heti Blícs manga post egy kissé másmilyen lesz (nem, nem fogom verses formában előadni). A szokásos „mi történt az akt fejezetben, mi tetszett, mi nem tetszett” mozzanatok most is meglesznek, csak ezúttal zanzásítva, hogy maradjon „hely” a bejegyzés lényegi részére, ergo: a „kapitány – espada harcokkal nagyon nem stimmel valami”.

Maga a chapter tetszetős volt és meglehetősen mozgalmas. Soifon rakétavetője (ilyet se láttam még a Blícsben, de azért karmolom xD) telibe kapta Barry-bát, majd egy bazi robbanás jelezte eme támadás sikerét. Stark felfigyel erre, majd gyanúsan elkezd érdeklődni a tájcsók bankaiait illetően. Persze Hitsugayát megint fényezni kellett és naná, hogy az ő bankaia keltette fel igazán a figyelmét… Némi duma után Stark elhatározza, hogy kiharcolja Kyourakuból (és Ukitakéből?) a maximális póverjét/póverjeiket és Lilynettével fúziózva (DBZ, valaki?) rilízel. Weirdül hangzik? Nem csoda… A magyarázat hátterében egyelőre csak annyi szerepel, hogy Stark és Lily valójában egyek, de két külön testtel. Kissé zavaros, de szerintem kapunk még hinteket a közeljövőben. Egyébként Stark rilíz elég nagy WTF, amit csak tetőz, hogy egy pisztoly és egy puska társaságában pózol az utolsó két oldalon. LOL xD

Ok, a ch-ról ennyi elég is, jöjjön a post tényleges mondanivalója, azaz nézzük, mire értetettem az első bekezdésben feltüntetett „kapitány – espada harcokkal nagyon nem stimmel valami” kijelentésemet.

Igazából azóta foglalkoztat ez a téma, amióta Harryt úgymond kinyírta Hitsugaya a plotkai-no-jutsujával. Amit láttunk anno, az köbö annyi volt, hogy Harry egy jókora jégkoporsóban találta magát, miután Hitsugaya támadását siker koronázta. Ehh, de kérdem én, ennyi lett volna a harmadik legerősebb espada? Hazavágta az a kapitány, akit eddig mindenki lábtörlőnek használt? Mert nem hiszem. Ugyan Harry rangjához képest nem volt valami nagy durr (srsly, Barry unreleased sokkal durvább, mint ő resurrecciónnal…), de azért nyilván nem véletlenül kapta meg a 3-as számot. Szal van egy fagyott Harrynk, aki „csak” mirelit hal és annyi. Nincs se széttörve, se szétdarabolva, ahogy azt láttuk korábban az összes ice-based támadásnál. Gyaaaanúúúús #1. Ok, nézzük Barryt. Gyak a csata kezdete óta nála volt minden előny (mondjuk nem csodálom, ilyen képességekkel…), azonban Soifon (a bankaia lehívásával) egyetlen lövéssel hazavágta volna? Nem hiszem (naah, távol álljon tőlem Soifon erejének megkérdőjelezése, szal az a robbanás igencsak hazavágott volna gyak bárkit, DE Barry szájbűz + időmegállító képességében valahogy a tökéletes ellenszert vélem felfedezni). Barry tehát egy robbanás áldozata, de nem mutattak egyebet, csak egy nagy lángerdőt. Gyaaaaanúúúús #2. Végül itt van most Stark. Hirtelen elkezdett érdeklődni a bankaik után, majd rilízel, holott neki még annyi indoka sem volt ezt megtenni, mint a Harry-Barry párosnak pár ch-val ezelőtt. Gyaaaaanúúúúús #3. Summa summarum háromszorosan is gyanús a kapitányok „könnyű” győzelme. Van egy olyan érzésem, hogy fogunk itt még csodálkozni. Első körben nagyon remélem, hogy Harry pár ch múlva kiszabadul abból a jégkacatból és lecsapja Mr. Overhyped shotát annak rendje és módja szerint. Második körben Shunsui bankaival lecsapja Starkot, azonban jön a WTF-momentum: Hopp, élek még! Barry dettó, tehát a top3 espada – szerintem – nem csak ennyi. Fogunk itt még O.O fejeket vágni.

(egyébként azt így zárójelesen megjegyezném, hogyha a top3 mégsem térne vissza, tehát ténylegesen ezt a karriert futották be, akkor sem fogok RAGE-rohamot indítani, kivétel persze Hitsugaya esete. Miért? Sérülés nélkül leverte a harmadik legerősebb espádát? Ugyan kérem. Shunsui őskapitány + Ukitake is ott van supportnak, ha kell, tehát az ő győzelmével imo nem lenne semmi gond, ahogy Soifonéval se, tekintve, hogy jelentős veszteségeket szenvedett.)

Advertisements
Explore posts in the same categories: Bleach

7 hozzászólás - “Bleach Ch361 (kicsit másképp)”

 1. Kandur Says:

  Az egész ott bűzlik, hogy Kubo nem szentelt egy cseppnyi időt se egyik Espada halálának levezetésére se, csak a döntő pillanat után, különösebb konkrét halotti bizonyíték nélkül egyszerűen csak jelenetet váltott, eddig már két esetben.

  Ezt szakmai berkekben úgy hívják, hogy “félretette őket egy összevont jelenethez”, példának okáért, Stark release elsőre nem fog “annyira” imbának tűnni, de aztán Kyouraku tesz egy elhamarkodott megjegyzést, és Stark erre nyom egy full reiatsu release amit WTF fejek követnek majd, és beindul, majd közli, hogy “Ugye tudod, hogy mi mindhárman Vatoroodrek vagyunk?”, és abban a pillanatban a másik két vágott jelenetre is visszaugrunk ahogy Barra és Harri sértetlenül másznak ki az eddig fatálisnak tűnt helyzetükből, ismételt WTF fejekkel követve.

  Ez egy bevált szokás, az ilyesmit egyszerre szokták durrantani az ügyes rendezők.

  A másik gyanús pont Stark apátiája. Eddigi reakciói alapján nem mondhatjuk, hogy különösképpen érdektelen lenne viselkedése. Meglepődött Yama lángbörtönén és Hitsu technikáján is, még azon is amilyen ügyesen Kyouraku kerüli a támadásokat. De a másk két Espada-társának “halálára” egy szeme se rezzent? Na ezt azért nem.

  Ha engem kérdezel, személy szerint egyszerűnek tartom a helyzetet. Ugyanaz játszódik le mint Soifon és Ggio Vega esetében, csak fordítva. Az Espadák letesztelik a Kapitányok erejét. Ők se harcoltak még SS Kapitány ellen elvileg, szóval miért ne? Logikus ez vica versa…

  A kapitányok végleges vereségére 0% esély sincs. Hagyott már Kubo protagonistot veszíteni kisebb erejű ellenfelek ellen is. Ne húzza rá senki, hogy harcot nyeret velük, csak azért mert ők “SS”.

  Az a stílus sose volt a kenyere…

 2. Junchi Says:

  Az egész ott bűzlik, hogy Kubo nem szentelt egy cseppnyi időt se egyik Espada halálának levezetésére se, csak a döntő pillanat után, különösebb konkrét halotti bizonyíték nélkül egyszerűen csak jelenetet váltott

  ^This. Na meg persze ez már akkor gyanús volt, mikor Harry-t befagyasztották = “meghalt” *cough*. Semmit nem tudtunk meg sem a múltjáról, sem semmiről? Gyanús!! A TOP3-ból imho egyik espada sem egy Zommari szintű senki, aki csak arra kell, hogy lehessen új bankai-szinteket mutogatni rajtuk. Legalábbis nekem nem ez jött le, szal amekkora fenyegetést jelentettek, mikor megjelentek FKT-ben, kizárt, hogy csak így eltegyék őket láb alól.

  “Ugye tudod, hogy mi mindhárman Vatoroodrek vagyunk?”

  Négy ^^; Szerintem Ulqfag is VL :3

  a másk két Espada-társának “halálára” egy szeme se rezzent? Na ezt azért nem.

  Yupp-yupp! A másik meg Aizen: Azért azt nem hinném, hogy a 3 legerősebb “katonájából” kettőt lecsaptak és semmi reakciója nincs erre. Gyanítom, jókat vigyorognak Ginnel és Tousennel, míg csodálják a köréjük felhúzott tüzes látnivalót.

  Ugyanaz játszódik le mint Soifon és Ggio Vega esetében, csak fordítva

  Hát, azért nem hiszem, hogy itt konkrétan ugyanaz a teszt játszódna le, mint ott. Szal Soi-Vegánál egyértelműek voltak azért az erőszintkülönbségek, de itt imo más a helyzet. Inkább úgy fogalmaznék, hogy az espádák kíváncsiak, hisz tudják, hogy a tájcsók HM-ben sorozatosan aprították fel a társaikat, szal itt azért merész lépés lenne még egy Hitsugaya ellen is erőket tesztelni.

  All in all, szerény véleményem szerint (és ahogy elnézem, nem vagyok egyedül :3) Harry és Barry nagyon is élő, lélegző opponensek és összefűzött ujjakkal várom, hogy lecsapja hármaska Hitsut, ahogy azt kell.

 3. Kandur Says:

  Igazából én csak attól félek, hogy “és aztán mi lesz”. Ha végül mégis a kapitányok győznek, akkor what then? Leverik őket, aztán Aizen valahogy kicsal csellel egy győzelmet, vagy meglóg, vagy kihúz a seggéből mégtöbb erős szövetségest?

  Minek? Ennyi erővel akkor a mostani Espada is nyerhetett volna, makes no fucking difference. Just a waste of chapters for nothing if Aizen will live and win in the end anyways.

  Ha meg Aizen veszít, akkor mi lesz? Új főgonosz megjelenik a semmiből? Ezt mát egyszer megkaptuk, de ott volt értelme. Ki lenne az új jelölt aki nem érződne bullshitnek? Urahara? Shinji? Ezek már lejárt lemezek….

  Ezzel az SS arc utáni csavarral Kubo csak egy biztos folytatást harcolt ki magának. Ha itt Aizent lerendezik, akkor tényleg vége az egésznek.

  Bleach nem egy a saját bullshiteire építő sorozat ahol vég nélkül lehet bedobálni be az elleneket, mert Kubo mindig logikusan próbálta felépíteni a sztorit, ezért így a sztorinak, a világnak korlátai lettek, amiket átvágni a további fejlődés érdekében is lame lenne. Egy logikusan felépített sztori nem mehet mindörökké ez a fő gond.

  Egy timejump tenne jót most, az Aizen verés után, és egy teljesen új plot, a régi varázsával, de akkor ugyanakkor, ezt gátolja a karakterek nagy hosszú életkora. Ha 100 évet ugrana esetleg történne jelentős változás a Shinigami oldalon, de az emberek már mind halottak lennének, plusz az egész sci-fi időbe kerülne, 5-10 év ugrás viszont nem érne szart se, max Ichigónak, de SS timeline szerint ennyi iső alatt nem történik semmi se.

  Szóval minden téren Kubo nagy szarban van ezen Arc után. Még ha most ki is húzná Uraharát a seggéből mint főgonoszt, az is max csak mégegy ugyanilyen Arc-ra lenne elég. Utánna már tényleg vége, mert elfogyak a nagy schemerek.

 4. SlyZero Says:

  Ezt már régóta meg akartam kérdezni, de a Grimjow féle harcnál nem azt mondták, hogy Vaste Lordot még ők se láttak soha a büdös életben?
  Csak mert akkor meg lenne Aizen következő húzása is ti. hogy előkapar egyet, aki alapból táposabb, mint ezek együttvéve, és még azt is „felébreszti”.

 5. Junchi Says:

  >Kandúr

  Szerintem azért lehetne még ezt a mangát mindenféle nyújtások, mag hasonlók nélkül továbbvinni, szal imo lesz majd a távoli jövőben pendulum folytatás is, ami az original 13-as bagázs kapitánnyá válását lenne hivatott bemutatni, valamint (ami mondjuk biztos is, hogy) lesz Isshin Gaiden, meg stuff. Az original sztori meg… hát jah, az valóban jó kérdés, hogy ezután hogy, s merre, de szerintem, ha ennek az FKT-bulinak most vége (és Aizen lelécel. Mert lefog :3), akkor a mostani kapitányok közül valakit beprotezsálnak a zéró bandába, ezzel egyrészt megismernénk végre őket is, másrészt meg ez újabb sztorizgatások előtt nyitná meg a kapukat. A másik lehetőség, hogy kiderül a TOP3-ról, hogy nem is VL-ek, így a VL-arrancarok mehetnének utána külön arc-ba, vaaagy… áh, fene tudja.

  Sok mindent kilehetne hozni még ebből a mangából, de azt azért semmiképp nem szeretném, ha ez is 15+ évig futna. Szal akármekkora fasságok is vannak benne néha, de azért így is a fav mangám és nem szeretném, ha ez is olyan sorsra jutna, mint a Berserk…

  >Sly

  Ööö… ködösek az emlékeim e téren, szal ATM nem tudok semmi konkrétumot mondani ^^””; VL-ekre eddig csak pár hint volt, de azok is szándékosan úgy lettek ellőve, hogy csak még jobban gyanakodjunk. De egy biztos: egy arrancarizált VL = GODLIKE. Mondjuk Barry-bá’ is simán üti ezt a mércét a képességeivel, szal… ^^

 6. Sid a fecske Says:

  Soi győzelme szerintem nem annyira gyanús xD mondjuk, az, ahogy Histu győzött az tényleg gáz xD… erre szoktam azt mondani: Mivel Shinigami, és a Shinigamik a jók, így evidens, hogy ők győznek. xD Szerintem….

 7. BenJoe Says:

  Azért nekem még mindig gyanús ez az egész. Szerintem hiába shinigamik, ilyen könnyen még ők sem győzhetnek. Itt még lesz valami csavar, erre fogadni mernék.


Szójjá' hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: