Bleach movie 3 – Fade to Black

FtB

Már vagy egy hete kivégeztem, de csak most sikerült eljutnom odáig, hogy egyáltalán szót ejtsek róla. Röviden és lényegre törően, ha egyetlen mondattal értékelnem kéne, akkor azt mondanám: „Olyan volt, mint a többi”.

To be honest, nekem mind a Memories of Nobody, mind a DDR bejövős volt, annak ellenére is, hogy előbbiben gyak megállás nélkül eperke szerepelt, utóbbiban meg Hitsugay + ott még sztori sem volt nagyon, csak bazi fanservice-hegyek. Ami viszont a harmadik (Fade to Black) mozifilmet illeti… Nos, valahol a kettő közt félúton jár: Most is Ichigo szerepel gyak az elejétől a végéig és most is kapunk egy olyan „30 percünk van? Akkor dobjunk be minden kapitányt a közösbe egy nagyra nőtt dzsuvalény ellen, hadd nedvesedjenek a fujoshi és fanboi alsóneműk” jelenetet, tehát (mondhatni) ezen a fronton gyak semmi újat nem produkál a cucc. (Maa, azért az animáció még így is messze jobb volt, mint a DDR nagy mészárlásánál.) Ami a sztorit illeti: Nos, az FtB-nek igencsak kellemes történetet talált ki a mélyen tisztelt stúdió, tekintve, hogy volt egyáltalán valami, amin haladhatott a cselekmény. Rukia ugyebár a főszerepben, és… itt álljunk meg egy percre! Szal imo nem túlzás, ha azt mondom, Rukia emózása kvázi négyzetre emelte a fetrengős angst fogalmát… >____> Még SS idején csak-csak elment damsel-in-distress!Rukia angst-parádéja, de, hogy az eredetileg nekiszánt múviban is folytassa, amit anno… hát, izé, FAIL! Nah, mindegy, lényeg tehát, hogy ismét egy Japánban közkedvelt karaktert helyeztek a középpontba (derp), azonban (nem hiszem, hogy nagy újdonságot mondok) az ilyen Bleach múvik jó szokása, hogy általában felturbózzák azt jóadag ismert/közkedvelt karakterrel, akik a már említett „gyakjuk le a nagy kacatot” jelenet általános képviselői, ahol aztán mindenki kieresztheti az összes képességét, amije csak van, pontosabban szólva: amit EDDIG megismertünk a mangából. Vissza-visszatérő esemény, tehát már megszokhattuk. Egyébként megjegyzem, én valamiért nagyon szeressem az ilyesmit, szal lehet, hogy ismét az igénytelenség közel két méteres megtestesítője vagyok, de mindegy.

Essen egy-két szó a technikai kivitelezésről is. A film bruttó 90 percet számlál, mint összterjedelem, tehát ennek függvényében a gráf-animáció-esatöbbi is kissé hullámzó teljesítményt mutat. Ez mondjuk az animációnál leginkább azt tükrözi, hogy néha-néha, mikor leül a sztori, akkor csak a szájmozgásokért kellett zsoldot fizetni az animátor-csapatnak (minden más állt, sehol egy pislogás), azonban, mikor akció volt vagy esemény, az többnyire decens dinamikával operált, szal ezen a téren biztos nem fogjuk a falunkra kiragasztott Studio Pierrot munkatársainak képeit meggyalázni. A grafikával már más a helyzet… A tájak/fegyverek/whatever szépen néztek ki, azzal nem is volt semmi probléma, viszont a karakterek ábrázatai egyes helyeken szó szerint fájtak. És igazából az „egyes” még egy kevésbé találó kifejezés, tekintve, hogy a karik 90%-ának fejszerkezetét az esetek 70%-ában sikeresen elbarmolták, ami enyhén szólva is szánalom! Mentségére szóljon, hogy a stuff még a „QUALITY” korszakban készült, ellenben az éppen most futó filler-sagával, ahol az esetek ~10%-ában fordul csak elő az ilyesmi, de ettől függetlenül egy Bleach filmtől szép, mangahű karaktereket várna az ember. Ami a zenéket illeti: Nos, azok (szokás szerint) most is rulzanak. Különösen a film végén felszólaló muzsika nyerte el a tetszésemet, mely mellékesen a Bleach Heat the Soul 6 PSP-stuff openingje is egyben, tehát vélhetően nem valami 100 forintos órabérrel tevékenykedő, madárijesztőkből összepakolt VK brigád követte el eme remeket. A seiyuuk pedig… nos, továbbra is korrektek, ismertek, szeretjük is őket.

Ami még hátra van: Pozitívumok és negatívumok… Ami most kivételesen elmarad, ugyanis ezt már szépen-velősen kitárgyalták már előttem más kollégák, így legyen elég annyi, hogy kiemelnék egy, az én szememet különösen szúró dolgot, nevezetesen az IchiRuki fanservice-t. Szal őszintén szólva még mindig nem tudom, hogy az anime (mert a mangában még csak hintek sem voltak eddig ilyesmire…) hova erőlteti ezt az egész IchiRuki baromságot… Az odáig rendben van, hogy komoly pénzeket képesek a fanjaik leperkálni egy esetleges IchiRukival díszített lábujjmelegítőért, de azért nem kéne átesni a paci túloldalára, pláne nem nyergestül, mindenestül… Engem ugyan rohadtul nem érdekel, hogy Ichigo kivel kavar, meg minden, de azért nem kéne figyelmen kívül hagyni az IchiHime, IchiNel, IchiAkárkimás fanokat sem. Szal igazából most nem is a magam problémáját vetettem latba, hanem úgy objektíven a többiek gondolatait (is). Már aki…

All in all (az előző gondolatmenettől elvonatkoztatva), kissé csalódás lett ez a múvi. Egyrészt többet vártam tőle, másrészt túlságosan sok volt az érdektelen jelenetek száma, harmadrészt meg a fentebb taglalt grafikai shit. Tehát összességében ez most nekem egy 6/10, ami lehetett volna sokkal több is.

Advertisements
Explore posts in the same categories: Bleach

8 hozzászólás - “Bleach movie 3 – Fade to Black”

 1. hollowRukia Says:

  Porno Graffitti – Koyoi, tsuki ga miezu tomo 😀
  (és valóban nem vk)

  Mellesleg, nekem tetszett. o_O
  A DDR szerintem instant shit. No, de a Fade to Blackhez számomra nagyon sokat hozzátett Himura seiyuuja, Aya-chan ( ❤ az ő hangját).

 2. shearer Says:

  Haha, nem is tudtam róla, hogy ilyen is van. De a bejegyzés elolvasása után arra a következtetésre jutottam, hogy nem maradtam le semmi lényegesről. :]

 3. Sid Says:

  Szerény véleményen szerint jó lett. xD És nekem tetszett. =D

 4. Wagner Says:

  szerintem semmi értelme nincs megnézni, olyan mint a dbz movie-k 🙂

 5. Bütyök Says:

  Nálam úgy 6-6,5 pontot kapna a 3. movie. Egyszerűen elegem lett az egész Bleach alatt Rukia szenvedéseiből, és ezt most újra töményen az orrom alá dörgölték. Úgyhogy eleve nem egy kedvenc esélyesen indult a dolog… DE legalább volt benne pár értékelhető mozzanat is, mint az általam utált Mayuri meghülyülése (oh, micsoda gyönyörűség volt látni XD), vagy Urahara szereplése *_*, de összességében nem veszem elő még egyszer meglesni, az tuti.

 6. Junchi Says:

  >Shearer

  Egyszer érdemes megnézni.

  >Sid

  Igazából nekem sem volt vele különösebb problémám, csak ennél többet vártam volna…

  >Wagner

  Dunno, DBZ múvikat nem ismerem, szal nincs összehasonlítási alapom. ^^””

  >Bütyök

  Emo!Rukiából tényleg TÚÚÚL sokat kaptunk. Btw engem Homura és Shizuku is eléggé irritáltak.

 7. IchiRuki Says:

  Te Buzie vagy pedig tök jó bazmeg!!!!!


Szójjá' hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: