Önök kérték: One Piece vs Bleach

Eljött az idő, hogy újfent összegyúrjak valami emberes posztot, az olvasói túlerőnek engedvén pedig úgy döntöttem, ismét itt az ideje egy kiadós leszámolásnak!

Korábban már kísérletezgettem egy hasonló jellegű bejegyzéssel, melyben napjaink két nagy dark fantasy mangáját (és azok rajongóit >:3) ugrasztottam össze, név szerint a Berserket és a Claymore-t. A korrektség határát azonban jócskán sikerült ezzel átlépnem, mert bár hasonló témát boncolgat mindkettő, a Claymore végső soron akkor is „csak” egy shounen manga marad, míg a Berserk egy ízig-vérig seinen cucc a maga sajátos világával és hangulatával.

A One Piece – Bleach téma viszont adja magát: Napjaink shounen-nagyágyúi, hasonló szerkezettel, hasonló helyzetekkel és hasonló konklúziókkal. Kvázi kiált, hogy egy átfogó poszt keretein belül marcangoltathassam össze őket, ám a végén – mint tudjuk – csakis egy győztes lehet!

(A poszt a két animét lesz hivatott megcélozni, a grafika/zene és társai szempontokat abszolút mellőzvén. HINT: Bleach-ből 307 epizódot láttam eddig, One Piece-ből 304-et, fillerek nélkül! A bejegyzés az abszolút személyes véleményemet tükrözi, tehát ennek függvényében kéretik a látottakat kezelni. A minimális szintet megütni képtelen kommenteket reflexből törlöm! Ezzel most nem azt akarom természetesen hangsúlyozni, hogy kötelező velem egyetérteni, szívesen fogadom az ellenvéleményeket és kritikákat is, de azért tudjuk, hol a határ.)

>Harcjelenetek<
Ha már shounen-fight showdown, mi mással is nyithatnám a kört, mint a „műfaj” gerincét jelentő összecsapásokkal, noha sokat nem kellett töprengjek, hogy tudjam, egyértelműen a Bleach viszi ezt a kört. Szal komálom a One Piece-t, de nem a harcok miatt. A trükkös képességek bejövősek, viszont a legtöbb összecsapás így is abból áll, hogy jól elgyepálják az aktuális jófiút, mire az a végére előránt valami asspullt és egyetlen csapással fordít az álláson. Nem azt mondom persze, hogy a Bleach számára abszolút ismeretlen ez a fajta asspullozsdi, de azért ott mindkét oldal rendesen szív, mielőtt tényleges végeredményre jutnának. Ja, és a fájtok többsége OP-ben rémunalmas… A CP9-es összecsapások ugyan rendesen odatették magukat, de például Arabasta-Skypiea kettősből talán egyedül a Luffy – Crocodile és a Zoro – Mr. 1 konfliktust tudnám kiemelni, a többi annyira nem maradt meg.

>Sztori/Mondanivaló/Egyéb belsőségek<
Az előzőhöz hasonlóan ezt a kört is a Bleach számlájára írom: Akármilyen hullámvölgyekkel tarkított sztorija is van, még mindig képes elvarázsolni a folyamatos plot-vezetés, ahogy szépen építkeznek az arc-ok egymásra, és, hogy az elsőre jelentéktelen összekötőkapocsból végül egy egész arc-ot kikerekítsen a későbbiekben. OP ezzel szemben a „letudunk egy arc-ot, jöjjön a következő” metódust követi, visszautalgatás nagyon nincs is a korábbi eseményekre, helyszínekre, szimplán az éppen adott konzisztenciában zajlik minden, majd lépünk a következőre. Nem azt mondom, hogy rossz dolog, meg etc, épp csak nem elég ahhoz, hogy ráverjen a Bleach-re.

>Nakamák<
Ezt a pontot nem kívánom hosszasan fejtegetni, itt egyértelműen a One Piece diadalmaskodik. Messze színesebb a főhősgárda, mint a Bleach-ben, nem váltak unalmassá még 300+ epizód után sem (sőt!) és messze nagyobb kihangsúlyozást kap, hogy ők igenis egy csapatot alkotnak.

>Mellékkarakterek<
Ismét Bleach. Lényegesen kedvelhetőbbek a side-karik itt, mint OP-ben, valamivel kidolgozottabbak is és nem utolsó sorban mindig képes arra a karakterre/karakterekre fókuszálni, aki(k)re éppen kell. OP-ben nagyon sokszor éreztem, hogy túl van erőltetve egy-két mellékkarakter, különösen a Skypiea-s Calgarára és Norlandra gondolok itt, akiknek teljesen random bevágtak egy háromrészes mini-történetet az arc kellős közepére úgy, hogy annak semmi jelentősége nem volt sem előtte, sem utána. És nem ők az egyetlenek – Arabasta idején is el lett lőve egy-pár ilyen, de talán még előtte is akad erre pár példa.

>Dráma<
Bár rengeteg a műdrámázás One Piece-ben, mégis ezt hoznám itt ki győztesen. Bleach-ben sajnos nagyon elhaltak egy idő után a velősebb drámai jelenetek… Volt ugyan egy-kettő jobb próbálkozás FKT és HM arc-ok idején, de azért, ha összeveti az ember Soul Society-vel, egyértelműen látszani fog, nem a levegőbe beszélek. Ezzel szemben egy erősebb pontot képvisel a One Piece-beli dráma, mert bár javarészt sírás-rívásból áll az egész, mégis megvan a kellő hatása és egy Sajni féle búcsúzás Baratie végén vagy egy „ÉLNI AKAROOOK!!!44” jelenet, á la Robin mindenképp emlékezetes pontjai maradnak a cuccnak.

>Világ<
Megen OP, még ha csak egy paraszthajszállal is. Bleach-ben SS brutálrulz, mind felépítésben (megvan a maga kis organizational tree-je, szerepe) mind a benne élő shinigamik oldaláról nézve, ez vitathatatlan, Hueco Mundóról viszont már nem lehet elmondani ugyanezt, az élők világa meg a „jó öreg” átlagot képviseli. OP ezzel szemben nem csak egy standard kalózos világ, hanem egy kalózos világ rengeteg extrával felturbózva, legyen szó akár kommunikációs feladatokat ellátó csigákról, a négy tengerről, a Grand Line-ról, a megannyi fajról és a sok ügyes-bajos szervezeti egységről.

>Minden egyéb<
Ide tulképp minden jöhet, ami az előző kategóriákba már nem fért be, kezdve mindjárt a karakterek el(nem)hullásaival. Sokszor vádolják a Bleach-et azzal, hogy nem hal meg senki, mindig csak a jófiúk élik túl, a gonoszok meg hullanak, mint a legyek. Nos, igen, ez így, ebben a formában meg is állja a helyét, de sosem értettem, hogy a One Piece akkor most miért is kivétel!? Konkrétan itt SENKI nem hal meg, legyen akár jó, akár gonosz, akár teca mama, akár kagyló, akár akármi. (Igen, tudok Ace-ről, de most ne pedálozzunk ezzel, 500 valahány fejezetig kuss volt itt is!) Az evil karaktereket is mind csak kiütik, ami vicces, mert például a katanákat használó Zoro sem tudott még senki értelmesebbet hazavágni, ami azért meglehetősen érdekesen hat. A jó oldal karakterei meg egyenesen sérthetetlenek – kiváló példa Pell Arabastából, akinek kötelező jelleggel kellett volna megdöglenie, de ehelyett él és virul. o_O Másik szemléletes példa Wiper és bandája Skypieáról, akik millió voltos csapásokat is túléltek, ami még shounen-fight mércével is nevetséges… Félreértés ne essék, nem adom a kört a Bleach-nek se, mert bizony ott is előfordult már egy-két falfejbeverős túlélés (Hiyori, Ukitake), de mielőtt mindenki letámadná a Fehérítőt ezzel az átlátszó „nem hal meg senki, csak a múltban” dumával, jobb ha körülnézünk kicsit.
Másik, amit szintén ebbe a „kategóriába” szántam, az az időhúzás. Szal elképesztő, amit a One Piece művel… Átlag napi kettő-három epizódot szoktam nézni, de még így is annyira kiüt néha ez a vontatott huza-vona, hogy legszívesebben belebokszolnék néha a monitorba. Főleg itt, Enies Lobby-nál érezni ezt a mérhetetlen húzást, mikor bevágják a két és fél perces(!) openinget, a Rogeres bs-t, az „előző rész tartalmából”-t és már el is ment 6-7 perc az epizódból… Félelmetes nah! Bizonyos szempontból ezért is jobbak a fillerek (már amíg nem éri be az animét az ember :3), mert azokat át lehet legalább ugrani és marad normális pacing is kánonra.

Hosszúra nyúlt tl;dr-emből talán most már világosan látszik, miért is kedvelem jobban a Bleach-et, mint a One Piece-t, noha az igazsághoz természetesen hozzátartozik, hogy utóbbi minden fassága ellenére is egy remek szórakozást nyújtó darab, mely lazán a második legjobb shounen-fight cuccos a szememben, de ahogy mondottam is anno a One Piece-es posztomban: „Bleach-től viszont elmarad”. :3

Advertisements
Explore posts in the same categories: Bleach, Minden más

22 hozzászólás - “Önök kérték: One Piece vs Bleach”

 1. Icarusdes Says:

  Nem rossz kis összehasonlítás. Mondjuk nálam inkább a One Piece lenne a nyerő és ennek két igazán egyszerű oka van:
  1. Nagyon jól meg tud nevettetni még akkor is ha vannak olyan poénok amik sokszor voltak már
  2. Bleach vs. One Piece összehasonlításban a fillerek minőségében és mennyiségében is a One Piece kerülne ki nálam győztesen. Egyrészt iszonyatosan kevés van belőlük, másrészt pedig volt olyan, ahol utána utánanézve állapítottam meg, hogy “jé, ez filler volt”. Ezzel szemben a Bleach ilyen kavarásai, 50 részes ilyen húzása elég illúzióromboló volt. Inkább elviselem a One Piece kis időhúzását és manga szerint haladását mint minőségileg maguk után kívánni valót hagyó részeke beszúrását.

 2. Péter Says:

  Nem sokkal, de nálam az OP jobban áll mint a Bleach. Igényesebb és élvezhetőbbek a fillerei. Viszont a fight csúcsa akkor is a DBZ marad! =P (meg Hokuto no Ken)

 3. Leara Says:

  Hmm… nem tudom mennyire szóljak bele, mert a Bleacht már rég dobtam, csak néha-néha lesek bele a mangába.
  A sztoriról annyit, hogy Bleachnél sokaknál olvastam azt, hogy tele van plot hole-okkal, bár nem tudom konkrétan mire gondoltak. One piece története szerintem jól fel van építve, ráadásul lesz bőven visszautalás, szóval ez az egy állításod nem igaz szerintem :D. A “nem hal meg senki” dolog eleinte engem is zavart, de inkább ez legyen, mint az, hogy karakterek tömeges hullásával akarjanak műdrámázni :D.
  Mondjuk szerintem ilyen sorozatoknál a mangákat jobb összehasonlítani, mert animében a rendezés sok dolgot el tud cseszni (ld. időhúzás, fillerek, stb… :D).

  • Kandur Says:

   “bár nem tudom konkrétan mire gondoltak”

   Semmire. Üres duma + hate + rossz memória.
   Van benne plot hole, de vicces módon a hater azokat sose említi, csak mindig a bullshitet. Tényleges plothole van egy-kettő, de gyakoribb a retcon, vagy magyarázat hiánya mint a kontradikció a magyarázatok közt. Ez utóbbiból összesen egyről tudok, és a revelanciája nagyjából annyi, hogy akár egy egyszerű nyomdahiba is lehetett volna (egy karater ereje meg lett határozva mint X; párszáz fejezettel később már Y-ként volt feltüntetve, sokkal erősebbként, egy flashbackben. Lényege kb nulla.)

 4. -OJ- Says:

  Bleach-ből csak az első 20részt láttam, ami rajta volt a hazai DVD-kiadáson. Hallottam, hogy csak azután indul be, de az a 20rész olyan szinten kiábrándított, hogy azóta sem néztem tovább.

  One Piece az első évadot láttam (kb 60rész) eddig, az minden szempontból jobban tetszett. Ötletesebb világ, érdekesebb karakterek, jobb poénok és történetek.

  Bár nem a verekedések során, de a OnePiece-ben is haltak már meg karakterek, elég csak az Arlong arcban Nami múltjára gondolni.

 5. Márkusz Says:

  Ha már Péter ellőtte a DBZ-t akkor én azt mondom: Grappler Baki

  2 évad, 48 rész, 1 filler sincs benne, a legmanlinessebb animu boioknak.
  Biztos jó lehet ez a Bleach, One Piece véget nem érő kalandja de tőlem valahogy távol állnak. 🙂

 6. Thral Says:

  Korrekt voltál szerintem.

  Bleach hozzám is közelebb áll mint one piece.

 7. Wagner Says:

  Nem tudnám egy szinten emlegetni a Fehérítőt és az OP-t. OP-t inkább Dragon Ball és Hunter X Hunter mellé tudnám helyezni. A Bleach meg egyenértékű a Natúróval.
  Azt meg nem értem hogyan tudtad kihozni Harc kategóriában győztesként a Bleach-et. Gondoljunk csak az Ishida vs. random loli epic csatájára az oszlopok között. De az se semmi, hogy minden karakternek van 1 darab képessége 300 részen keresztül. A sztori és a szépen felépített világ sem a Bleach erőssége. A mellékszereplőkről meg ne is beszéljünk: vinnyogó, perverz plüss játékok, fekete ruhás statiszták, Dondochakka…
  Fehérítőt én is dobtam már. OP eseményeit viszont 4-5 éve követem és még mindig érdekel, hogy mi fog történni. : )


 8. Love your blog design and nice colors. Keep up the good work!

 9. matekzsenike Says:

  A harcjeleneteknél nem értek egyet.Főleg nem h simán viszi a kört a Bleach.Elég csak a 2 főharcra gondolni a Bleachben(AizenvsIchi+előzményei-pillangó,predator Aizen stb; és Ichivs4eske),mindkettőre elmondható h szánalom a köbön.Pl 4eske már ~százszor~ megölte Ichigot,mikor hirtelen feltámadt,azt utána egy asspull és láss csodát…

  Néhány ellen példa One Piecere is:
  EL arcban,Zorot hol gyepálta el Kaku?Vagy Sanjit Jyabura?Jó Nami kapott ott rendesen,de az pl az egyik kedvenc harcom volt,hogy győzi le ésszel a szőke ribancot.

  Bleachben mindenki kap rendesen még mielőtt végeredményre jutnának?Hát nem tom mire gondoltál,néha biztos van ilyen is,általában mindig csak az egyik fél szenved súlyos sérüléseket.Pl Kyouraku aztán hú de súlyos sérüléseket kapott Starktól,aztán meg simán leverte egy shikaijal.Barragan hú de nagy sérüléséket kapott,mielőtt legyőzték–>Soifon karját veszti==>itt is csak egyik fél szenved maradandó károkat.Aztán Aizen nem sokat lacafacázott,mikor lecsapta egy pillanat alatt gyakorlatilag az összes vizardot,kapitányt.Mekkora hülyeség már ez.Persze ő az isten,ő megtehette…

  Most csak szemezgettem innen is,onnan is,de az jól belátható h a Bleach,azok alapján biztos nem veri a OP-t,amit írtál.Mert vagy nem igaz,amit írtál,vagy mindkettőre igaz és és ugyanannyira…szvsz…

  Nálam egyik se győztes ebben a kategóriában,mert mindkettőben ugyanannyi kivetnivalót találni,talán OP-ben egy paraszthajszállal kevesebb,de nem mérvadó.

  Bleachben van egyáltalán valami sztori?Mert nekem nem nagyon rémlik ilyesmi,vagy nem nagyon nevezném sztorinak hogy Ichigo megmenti Rukiát.Aztán Ichigo megmenti Orihimét(fő a változatosság ugye).Aztán szétrúgja Aizen seggét.Ez egy nagy 0 kérem szépen.OP-ben is u ez megy pl Robin megmentésénél,de csak nekem tetszett az jobban mint a Bleach féle Rukia/Orihime mentőakció?OP-ben ezzel szemben van sztori.One Piece ugyebár…xD Ez egy nagy összetartó ereje a cuccnak,szigetről szigetre egyre közelebb haladnak a cél felé.Ugyanis itt vannak célok.Vannak álmok.Mindenkinek.Bleach-ben mi van?Semmi kérem szépen.Az égvilágon semmi.

  Többiről most nem szólnék.Meg amúgy is felesleges beszélni,ha valakinek a Bleach a kedvenc animéje,akkor az.És ez meglátszik a véleményén is,pedig ha csak egy kicsit tudna semleges lenni…

  …Mint pl én,mivel nekem is a Bleach az örök favorit,de ettől még beláttam h a OP azért más súlycsoport.De attól még a Bleach lesz az első,és mindig különleges helyet fog elfoglalnia szívembe.:)

  A másik,amit sose értek az anime társadalomban h miért akarja mindenki,hogy valaki meghaljon?Csak mert a realitás azt kívánja hogy ha valakit leszúrnak,akkor meg kellene halnia?Ettől függetlenül én együtt érzek a legtöbb karival,és soha nem kívánnám senki halálát,még animében se.Szal nálam plusz pont az,ha a szereplők “halhatatlanok”xD

 10. Wagner Says:

  Az én sem értem, hogy miért örülnek az animések ha meghal egy karakter. OP-ben az a jó, hogy a gonoszak sem halnak meg, legalább később vissza lehet őket hozni. Azt meg megint nem, hogy a halálistenek hogyan tudnának meghalni.

  • -OJ- Says:

   Egyedül a halál ad súlyt/jelentőséget a dolgoknak.

   Különösebben engem sem zavar, hogy nem halnak meg a karakterek és így bármikor visszahozhatók, viszont emiatt nem is lehet komolyan venni a harcokat és szorítani sem kell senki sorsáért, hiszen úgyis mindenki túléli – ellentétben pl a Fist of the North Starral vagy Saint Seiya-val, ahol bizony még a jó oldalról is hullottak el páran, a rosszon pedig szinte senki sem élte túl.

   Azokhoz képest a mostani shounenek elég gyerekes szinten mozognak, főleg a “levertelek, megbántad bűneid, mostantól haver vagy” megoldásokkal 😀

 11. Junchi Says:

  Nah, látom sikerült alaposan felkavarnom a port… ismét. :3

  Igazából, ha most mindenki kommentjére reagálnék, kábé itt lennék reggelig, tehát kényelmességi okokból maradjunk csak a “harcok” témánál; ahogy látom, ezzel sikerült a leginkább belenyúlnom a méhkaptárba.

  Pár szemléletes példa, mire is gondoltam akkor, mikor mondtam, hogy One Piece-ben hogyan is működik egy-egy küzdelem:

  Zoro vs Kaku: A legjobb példa. Kaku gyakorlatilag végig uralta a harcot, talán egyszer ha sikerült Zorónak bevinnie valami kis karcolást, ellentétben az ellenfelével, aki végig adagolta, vágta, szúrta, tépte, etc, majd Zoro gondolt egyet, Ashura aktiválva és Kaku már el is hullott.
  Sanji vs Jyabura ugyanez volt, azzal a különbséggel, hogy ott azért valamivel többet kapott farkaskoma, de a végén Sanji lávalába elővillant és a csata ezzel el is dőlt.

  Bleach-ben azért ez a jelenség annyira nem figyelhető meg imho, vegyük például a Byakuya-Ichigo harcot, ahol Ichi bankai-a nem jelentett auto-wint, de még a hollow maszk SE! Barragan-Soifon ugyanez, az ő bankai-a sem fordított mindjárt a meccsen és vetett véget a harcnak. Zommari-Byakuya megint csak jó példa, ahogy a Hisagi-Findor is.

  • neminge Says:

   És ami most megy a mengában Ichigo Vs Aizen? 😀 Szerintem egyértelműen elővillantott Ichi egy új “képességet” és… a többit tudod.. lehet másnak spoiler lenne.

   Amúgy én is a OP-re szavaznék, mint nyertes összességében. a harcok tényleg ilyenek, de nem gáz szerintem. Világban, storyban, karakterekben a OP nyer. Itt a kalandon van a hangsúly, nem azon, hogy ki a legimbább. Ettől függetlenül jól összeszedted a dolgokat. És most jön az, ami lényeges. ha jól értem az animéről volt szó mindkét esetben. Itt akkor más a helyzet. A one piece sokszor került közel a mangához, azért gyakran húzzásk az időt tényleg feleslegesen és ez sokat ront rajta.. éppen annyit, hogy az animét mostanában már csak tekergetve lesem. Szóval ez negatívum neki. A Bleachnek viszont a fillerei a negatívumok XD De animében lehet, hogy a W7 utáni részeket már nem mondanám olyan jónak. Thriller Bark arc még elment kategória volt, de ami utána jött… na az lesz majd időhúzás.

   • Junchi Says:

    Na de az a Mugetsu volt. 😀 Egy olyan támadás, amire a Bleach-fandom 90%-a várt. Egy olyan támadás, ami kellően be lett harangozva és még egy külön mini-tréning-arc is csak arról szólt, hogyan is szerzi meg eperke. 😀

    Amúgy OP-nél olvastam már több helyen is, hogy Thriller Bark után látványosan süllyedünk minőségben, szal ha annyira elviselhetetlennek érzem a húzást, akkor sem lesz gond, marad a manga, aminek az art-ját kezdem megkedvelni. 😀

 12. Péter Says:

  Szerintem egyik se lehet magára különösebben büszke, mármint ami a harcot illeti. Az OP kétségkívül kreatívabb és változatosabb ilyen téren, a Bleachben viszont jobban tetszik az, hogy kardot használnak.

  Az OP-ben valahogy nem tudom komolyan venni a harcokat, amire a halál hiánya csak rátesz, túl komolytalan az egész. A Bleachben meg ugyan az basz fel, mint a Narutoban, hogy egymás pofájába rágják milyen támadást használnak, miért, az milyen szintű, és ki-miért kúrta el, vagy került a másik fölé, mint ha a nézők retardáltak lennének. Igaz a Bleachben legalább nem megy közben az emo, mint a Narutoban.

  Ha már valaki színvonalas harcot akar látni, akkor ott a Dragon Ball. Oké, ott is meg-meg szakítják a fightot, hogy beszóljanak egymásnak, de nem megy még az után 3-5 percig a szájbarágás. Még jobb a Hokuto no Ken, ahol vannak rablótámadások, rajtaütések, sőt még rendes csaták is, nem csak 1 vs 1 és team deathmatch. Ja és persze ha már fight, akkor Berserk se maradhat ki. =)

 13. BoB Says:

  Hát gyerekek én csak annyit mondok, hogy nézem mind a kettőt de a harcokban nyilvánvaló külömbségek vannak OP-ben sokkal kiegyensúlyozottabbak a harcok vagyis az eröviszonyók mint a Bleach -ben Pl:. Ichigo vs grimmjow teljes erövel harcol bankai maszk minden majd beszarik mire legyözi és ez mindig igy van bárki az ellenfele elentétben a kapitányokkal akik shikai val vagy anélkül harcolnak és mégis legyöznek bárkit a kapitányok felének nemlátuk még sose a bankaiát…
  és ök panaszkodnak, hogy tul erös Aizen mikor nemis veszik komolyan a vaizardok is max csak shikait
  használnak meg néha a maszkot és csoda ha vesztenek
  aligvártam a harcokat és ere ezt kaptam
  Egyszerüb let volna Zaraki-t küldeni elene igaz hogy a kardját csak kardnak hivja de neki van a legnagyob ereje 8 keresztül szurással is legyözte
  az 5-odik espadat me 1 helyet 2 kézel fogta a kardját bezeg a 30 valahanyadik részben leveri itshigo minden extra nélkül. Ez az erörendszer követhetetlen és értelmetlen már csak látvány harc az egész. bocs a helyesirásért

  • Wagner Says:

   Ichigo nem hiába nyert Zaraki ellen ugye. Aizen irányította minden lépését a Bleach kezdete óta. Vagy valami ilyesmi zagyvaság volt az egyik fejezetben… :S

   • BoB Says:

    Hát épen ez a baj úgy, hogy főhős és a hozzá kapcsolodó téren is az OP-győz hiszen inentöl kezdve az őszes eddigi Bleach rész egyenlő a 0-ával hisz jába szurkoltál Ichigo-nak jába a nehéz küzdelmek minden egyes szava, hogy a barátaiért akar erösebb leni hogy megvédje öket minden jelentöségét veszti hisz meg volt cheat -elve minden és csak ezért nyert olyanok elen akik elen amugy vesztet volna. A kapitány harcokat meg még ez se magyarázza. Ellentétben OP Lufy val aki saját erejéböl szedte össze a csapatát és verekedték el magukat az eddigi részekig és jutnak tovább és nem azért mert valaki azt akarta. Ez igy azért elég iluzio romboló.

 14. kdanni Says:

  Ez a két sorozat manga változata volt a 3. ill. 5. amibe bele kezdtem és rövid ideig akár még akkor is vezették ideglenesen a top10-emet mikor már tényleg ismertem 10 mangát. 😛 Az animéből láttam a Bleach első 63 részét + mondjuk még ~30-at. OP animéből jó ha összesen 18 részt.
  Személy szerint a never-ending tisztán shonen-fight animéket nem bírom hosszabb ideig nézni. Illúzió romboló, unalmas, vontatott, és never-endig sorozatoknak nincs az költségvetése, hogy ezt elkerüljék.

  Manga alapján: Az OP szerintem, kicsit összeszedettebb, lehet hogy nincs mindenek explicit köze a plothoz, viszont ez kicsit élet szerűbb, mint hogy a plotból kilehet találni kinek a bokáját látjuk az utolsó oldalon. 🙂

  OP-vel kapcsolatban az üvegcsörömpölős kiábrándulásom a “tier-jerking”-sége miatt volt, és inkább amiatt, hogy általában ezt pozitívumként emelték ki.

  Viszont a Bleachnek a mostani fejezeteit semennyire se tudom komolyan venni, és kicsit szánalmasak is voltak, bár az szvasztika legutóbb nem volt rossz. 😀

  Viszont adott egy ötletet: Én mit írnék ha az OP-t az Air Gear-rel hasonlítám össze? (OhGreat! még túl is tesz Kubo szintjén trollkodásban és következetlenségben és mégis 10 ponton tartom az AG-t. :D) A legtöbbet mégis az egyéni ízlések határozzák meg. Bár mit tud Oda, hogy mégis a legtöbb embernek az ízlését neki sikerül eltalálnia.

 15. Envy Says:

  Na igen, még mielőtt elkezdtem olvasni a bejegyzést, már tudtam, mi lesz a végén 🙂
  Én sem értek egyet, valahogy a OP-ben több potenciál van (klasszikusokkal) ^^ A Bleach jelenlegi mangájához képest mindenképp.

  Személyes vélemény, és ezzel nincs is baj 🙂 Nézd tovább;)

 16. Buggy Says:

  A Bleachban szerintem túl sok a cenzúra (Ilyen fekete fehér izé)


Szójjá' hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: