A hónap stratégiája (Bleach Ch496)

Az ellenség eltudja törölni a bankai-ainkat, ezért az lesz a legjobb, ha bankaiban intézzük el őket
(Kiemeltem és aranyba foglaltam.)

Jaj, Kubo, eszem a zúzádat~. 😀 Le vagyok nyűgözve, de tényleg…

Eh… Ezek után a quincyknek szurkolok teljes tüdőből!

Advertisements
Explore posts in the same categories: Bleach

17 hozzászólás - “A hónap stratégiája (Bleach Ch496)”

 1. ronin1337 Says:

  Még egy taggal bővült a Team Quincy 😀

 2. Péter Says:

  Áhh… ez még semmi, a GT-ben ennél sokkal érdekesebb taktikát alkalmaztak: http://www.youtube.com/watch?v=f-liykjYg68

 3. Mangekyo022 Says:

  He, elfelejtetted odaírni, hogy “hoppá, ezek nem eltörlik, ellopják a Bankai-t! Legalább tanultunk valami újat”! XD

  Amúgy a fejezet jó volt, és lett is volna értelme a “Bankai Ellenes” semlegesítő hadműveletnek, ha a kapitányok a csicskáikat kérték volna fel a Bankai használatra, és nem ők sütötték volna el… de így már én is a Quincy-knek szurkolok.

  Én Yamamoto helyében letépném arról a négy retardáltról a kapitányi köpenyt oszt páros lábbal rúgnám ki őket ez után a mutatványuk után… hiába volt igaza Byakuya-nak abban, hogy a Shikai nem elég erős a legyőzésükhöz. Remélem kinyírják azt a 4 balf*szt (ha Sasakibe-t kinyírta Kubo, szerintem legalább Komamura-t kinyírja, elvégre Tosen nélkül a karaktere semmit sem ér).

  • Junchi Says:

   Én a dolog logikáján vagyok kiakadva. Most az egy dolog, hogy segghülyének lettek ezzel beállítva a kapitányok, de kérdem én, miért kellett mindjárt csak azért is előhúzni a bankait. Jó, Hitsugay, meg Komamura állandóan azt visítják be, szal ezen mondjuk nem lepődtem meg, de Byakuya és Soifon döntésén igen. Előbbi azért shikai+kidou-val is ér valamit, meg simán megtudta sebezni a quincy-t bankai nélkül is, Soifon meg pont az utolsó, akiből kinézném, hogy bankait tol, mikor elméletileg utálja és van még mellette 3000 másik trükkje…

   • Mangekyo022 Says:

    Soif-Fon hülyeségén én is csodálkoztam, hiszen neki a Shikai-ja bőven erős, bár tény, az ellenfelét harcolni nem láttuk, így nem tudjuk, hogy megtudta-e érinteni…

    Soi-Fon helyett mondjuk Kensei jobb lett volna, belőle ki is nézném (bármennyire is tetszik nekem a Shikai-ja képességei).

 4. Mariko Says:

  Ez vajon valamiféle központi stratégia lehet, vagy a 4 hülye egymástól függetlenül jutott erre a zseniális következtetésre? Nem is tudom melyik lenne a nagyobb gáz. ^^’

 5. Dodgers Says:

  Szóval ahhoz hogy legyőzzék az ellenséget, négy kapitány olyan eszközhöz folyamodott amely nekifutásból hatástalan, és azt az eszközt el is lehet törölni…? *lassú taps*

  Ilyenkor jönne jól ha a szereplők, vagy legalább a kapitányok az alapvető kardforgatásban jártasak lennének, hiszen az kicsit se kötődik a bankaihoz, és a penge akkor is vág elvileg ha valaki amúgy totálisan immunis a póverekre. Meg azért a katana mindig is a “misztikus”, mindent vágó fegyverek közé tartozott általában az animukban/mangókban, szóval ezért is kicsit wtf, hogy egy kapitányi rangú szereplőnek hogyan jut eszébe egy ekkora marhaság haditerv címén (bár HitsuGAYa kapitányi címénél elég valószerűnek érzem a “libáért vette” szituációt).

  • Junchi Says:

   Igazából már megszoktam ennél a mangánál, hogy ha van is valami epic, az csak ideig-óráig tart ki, mert egy idő után Kubo megunja, beszedi a szokásos adagját abból a bizonyos tudatmódosítóból és máris jönnek az ilyen fejezetek, én meg persze birkatürelemmel tolerálom az ehhez hasonló húzásait.

 6. Captain TeDDy Says:

  😀
  Szórakoztató az a rosszmájúság, amellyel a történteket kommentáljátok, gondolom nem kis szerepet játszik ebben a Hicugajatájcsó feltűnése okozta irritáció, de azért a kapitányok stratégiája koránt sem logikátlan. TL;DR kifejtés:

  Gondoljunk bele: Tudják az ellenségeikről, hogy mocskosul erősek, de konkrét információ csupán annyi áll rendelkezésükre (és mint a csattanóban kiderült, az is teljesen téves), hogy a Quincyk va-la-ho-gyan képesek “lepecsételni” a bankait. De hogyan? Mennyi idő alatt jön létre a pecsét és mennyi időre? Milyen következményekkel jár a használata? Zéró adat. Pedig ez a képesség ordító fenyegetést hordoz magában, ezért MIELŐBB meg kell tapasztalni, ki kell ismerni, azaz INFORMÁCIÓT kell gyűjteni róla, hogy aztán a megszerzett ismereteket felhasználva a Gotei 13 ellenintézkedéseket tehessen.

  Más megközelítésből: Tudod az ellenfeledről, hogy sima támadásokkal nem győzheted le, és azt is tudod, csakis a legerősebb képességeddel lenne ellene esélyed, ám azt VALAHOGYAN blokkolja. Hogyan küzdenél ellene? Karcolgatnád a kardoddal a biztos vereség tudatában, vagy inkább kockáztatnál, és megpróbálnál rájönni, hogy mégis hogyan használhatnád ellene a legerősebb fegyvered?

  Azon felvetés kapcsán, miszerint miért nem a hadnagyok bankaijait vették elő kísérletezésre, csak annyit kérdeznék, hogy a Matsumoto-Iba-Omaeda trió képes egyáltalán bankai használatára? Ugye, hogy nem, és Renjié is messze van még a tökéletestől.

  Summa-summarum szerintem nem hülyék a kapitányok, csak kényszerpályán mozogtak. A fejezet végi nagy WTF pedig inkább köszönhető a Quncyk képességéről alkotott súlyosan téves információnak, azaz Sasakibe-san még halálában sem szűnt meg teljesen haszontalannak lenni 😀

  Azzal viszont én is egyetértek, hogy határozottan jót tenne a történetnek még néhány-sok drámai elhalálozás 👿

  • Junchi Says:

   (Remek, írtam egy jó hosszú kommentet, de ez a retkes WP nem küldte el… >___>)

   Lényeg: Kubo nem gondolta végig ezt az egészet. Azt eddig is tudtuk, hogy a quincy-k tápok, ahogy azt is, hogy lopnak és nem csak seal away-elnek, de neeem, kellett egy újabb ch, hogy megmutathassa, a quincy-k még mindig nagyon imbák ám és eltudják lopni a bankai-t is (OMG), komplett hülyét csinálva ezzel a kapitányokból.

   A stratégia meg továbbra is rossz; még mindig a Soifonos példámmal tudok jönni, aki shikai+speed+shunkou+hand-to-hand+amije még van kombóval ezerszer többre ment volna, mint a faszláma nukleáris rakétájával.

 7. Wagner Says:

  De nem úgy volt, hogy csak egyetlen Kvinsi maradt? xD… Nagyon lemaradtam úgy látszik. Kubo minden korábbi szabályt felrúg csak azért, hogy még tovább húzhassa a mangáját.
  Hitsugaya-n meg meg se lepődök már hiszen mindig ő az akit ész nélkül belemegy az ellenfélbe, múltkor is ketté lett vágva.

  • Mangekyo022 Says:

   Igaziból ez így van mind a három “kis p*cs mangakánál”: Kishimoto kitalálta, hogy a Rinnegan-ból, ami eredetileg egy, a sharingan-al és byakugan-al együtt egy harmadik dojutsu-ból, amivel csak a messiás születhet meg, legyen a sharingan egy újabb röhejes szintje (+ már mindenkinek van a mangában Susanoo-ja, Mokuton-ja, Rasengan-ja), a One Piece mangakája meg szimplán húzza az időt.

   Mondjuk ez az “én vagyok az utolsó Quincy” dolog már ott bukott meg, amikor az apja megjelent a mangában, plusz szó volt róla, hogy csak egy jelentős részüket irtották ki, de néhányat életben hagytak, mint pl Ishida nagyapját. Szóval vagy félrefordítottak valamit, és az akarta mondani, hogy “én vagyok az utolsó japán Quincy”, vagy pedig sajátlagos elképzelése van a “hülye gyereknek” az “utolsó” szóról…

   • Wagner Says:

    Az OP mangakája pont, hogy nem az időt húzza hanem minél több mindent bele akar még passzírozni a történetbe mert tele van ötletekkel. És nagyjából előre is gondolkodik (nem úgy mint a másik kettő úr) pl minden karaktert két évre előre megtervez és csak utána kerülnek be a mangába míg elnyerik végleges formájukat.

    És jah. Az uccsó quincy már ott megbukott. Meg azzal is, hogy úgy volt nem szerezheti vissza az erejét aztán a filler arc miatt még egyszer sikerült elveszítenie..

 8. Soi Fon =) Says:

  naon izgíííííí *.* =DDDD
  nem bírom ki ezt a várakozárt! =( Tudni akarom mi fog történni =D

 9. Nuttika Says:

  Kb. Ez a hülyeség netovábbja, amit leműveltek, de egyik karaktert se látnám holt. De lehet, hogy Kubo szeretné lejáratni őket, mielőtt kiírja őket. Bár kedvelem Byakuya-ét és Shiro-chan-t is, azt be kell ismerni, hogy a karakterek már mind elfáradtak…


Szójjá' hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: