MondoCon – 2012 ősz

A nap végére köbö így nézhettem én is ki…

Végre lett legalább annyi szabadidőm, hogy meghalni megtudok, de helyette inkább összedobok gyorsan egy szokásos “mi volt conon” posztot. Írni mondjuk nem tudok sokat, since a nap 98%-át ismerősök körében töltöttem, de végre személyesen is megismerhettem a blogoszférából Kvakondot és Dodgers-t.

Venni szinte semmit nem vettem; Egy Claymore vol20 volt sokáig az összes zsákmányom, de aztán a nap végére meggyőztem magam és pótoltam a hiányzó Berserk vol1-et. AnimeLandék amúgy most is kitettek magukért – már csak az eye-candy miatt is el-elsétálgattam napközben a standjaik előtt. :3

A cosplay-felhozatalt személy szerint decensnek mondanám, ergo voltak nagyon jók és voltak… noss, kevésbé jók. Képek szokás szerint lentebb, bár azt sajnálom, hogy a Jack Sparrow-ról készült kép homályos lett, pedig marhajó volt az a ruha, hát még a “performansz”. Oh well…

Végül, amit még ki kell emeljek, az Titkosék MLP karaokéja. Szenzációs volt; még a teremben uralkodó levegőtlenséget és 40 fokot is sikerült elviselnem mellette. Hétvégén mindenképp feltöltöm valahová a videót, amit készítettem róla. 😀

Summa summarum: a társaság vitte a hátán az egész napot. A többi mellékes. 😛

Képek~


Zhen Ji (Dynasty Warriors) – Mawaru Himari mellett a másik jelölt a “személyes kedvenc az idei con-ról” kategóriára


Különösebben nem rajongok a Star Wars-ért, de ezt a csoportot nehéz volt nem komálni


DAT KOTETSU!


Juuu-nchi!

Advertisements
Explore posts in the same categories: Conz

21 hozzászólás - “MondoCon – 2012 ősz”

 1. Black 'n Decker Says:

  Az a Himari, az a Yuno :3

 2. kvakond Says:

  Ez a Yuno nem tudta, milyen fejet kéne vágnia?

 3. ronin1337 Says:

  Az első képen a Gold Roger-es cosplay nagyon vagány, habár sose láttam még fegyverrel ábrázolva, viszont minden más elég autentikusnak tűnik (kivéve talán az arcszőrzet, de olyan EPIC bajusza csak az igazi Rogernek lehet).

 4. Dodgers Says:

  A Star Warsos delegáció nekem is szimpatikus volt nem csak a kidolgozottságot, de a viselkedést/személyiséget is tekintve, látszott rajtuk hogy az átlagéletkor valamivel több volt mint 15-16, hozzájuk képest az egyik fiatal Disznyós delegáció hamisítatlan időutazás volt a szakközepes évekbe azzal a lármával, amit csaptak. 😀

  Egyébként a post utolsó mondatával csak egyet tudok érteni, önmagáért nem nagyon érte volna meg kilátogatni a conra, valóban olyan volt a rendezvény mintha a programok csak tessék-lássék módon lettek volna kitalálva/elosztva hogy legalább a formai jegyeit tekintve legyen szó egy conról. A társaság mint olyan mondjuk így is bőven kárpótolta ezt a benyomást, ettől függetlenül kicsit többet vártam egy ilyen rendezvénytől még a jóhiszemű reményeim ellenére is.

 5. Palacsinta84 Says:

  Jézusom, komolyan beöltöznek emberek, ilyen vacak jelmezekbe?
  Normális az aki ilyen összejövetelekre jár, és megveszi a képregényeket? Gyerekeknek való, babákat vásárolgatnak férfi létükre egyesek, és rajzolt lányokra izgulnak, szánalmas….
  A képek alapján volt egykét csinos lány, de egyik sem 100-as. Lemerem fogadni, hogy álomvilágban élnek.
  Sok gyík egy rendezvényen, atomot nekik…..
  Elszoktatok járni néha szórakozni is, vagy csak ilyen vacak gyerek zsúrokra?

  • Junchi Says:

   A commented leginkább ilyen felváltva igazság, felváltva baromság-fajta, az utolsó kérdés meg aranyos, ahogy feltételezed, hogy nincs rendes életünk a “meséken” kívül. :3

  • Péter Says:

   Palacsinta84: Üdv a klubban tesó! =D

   Viccet félretéve, a fentebbi képek még messze a 7-8 pontos kategóriát képviselik. Ennél csak sokkal rosszabbak szoktak lenni, mármint a többségük, persze elvétve akad azért 1-2 gyöngyszem. =)

   A merchekért például én abszolút nem vagyok oda, néhányat azonban szívesen látnék a polcomon (na nem Narutot, és hasonló faszságokat) már ha nem lennének olyan kurva drágák. =D

   Az idősebbek jórészt csak a társaság miatt mennek el, hogy összefussanak a netes ismerősökkel. A tré programok pont nem érdeklik őket, pénzt meg főleg nem költenek, mert nincs nagyon miből, ráadásul mindent aranyárban mérnek.

   Hogy mennyi elborult weeaboo képződmény van ott, akik szórják a (szüleik) pénz(é)t, és akikre a programokat méretezik? Nyilván lehetnek páran, főleg a fiatalabbak között, meg pár aggszűz, de ez már “így állt be” nálunk (is). Rég elmúlt már azaz idő, amikor ezen érdemben lehetett volna változtatni (nem véletlenül mondocon a neve). =)

  • Dodgers Says:

   A válaszadás lehetőségével úgy látszik elkéstem, ennek ellenére én is hozzáteszem a magam húsz forintját a témához, ha már voltál olyan kedves és nekem is címezted az élelmes hozzászólásodat.

   Ha megfogad tőlem, egy “gyíktól” egy tanácsot az úrhölgy, akkor ajánlom szíves figyelmébe hogy maradjon a kaptafánál és olyan dolgokhoz szóljon hozzá inkább amelyhez talán van egy kis halvány gőze is a vaktában történő puffogtatás helyett, vagy még jobb, tegyen kedvére baráturának és az ő fejét traktálja inkább a szakértői véleményével válogatott témakörökben, ha már a jelek szerint nagyon tisztában tetszik lenni azzal, hogy mi jó és mi nem, mi férfias és mi nem. Ugyan szíves útmutatása alapján arra következtetek hogy az első kilátogatásom hatására megszűntem ember, és ami a fő, férfi lenni, ennek ellenére ajánlom figyelmébe hogy vegye le az állítólagos ZH időszak, de inkább a vak buzgóság okozta marharépa szemüvegét, és tessék egy kicsit másként is látni a dolgokat mint fekete és fehér, mert tetszik tudni az alkoholfogyasztásban sem vasárnapi kortyolgató és függő kategória létezik. Tudja, én is előjöhetnék azzal hogy a kegyed féle, roppant művelt és modoros, világi úrhölgyek sok esetben a nő jelzőt sem érdemlik meg, de mivel gyíkként érzek magamban elég úriasságot, ezért naivan feltételezem hogy csak az ultranő tetszik beszélni önből, aki barátura szórakozását lenézi, ellenben szívesen elvárja hogy nevezett barátúr az önét tiszteletben tartsa. Ennek tudatában tisztelettel kérem hogy tessék gondolkodni mielőtt billentyűzetet ragad, és ne tessék mosdatni magát amikor rá tetszik jönni, hogy a világon létezik szürke is a fekete és a fehér között.

   Tisztelettel: egy frissen avatott, nem normális, ennek ellenére normális gyík.

 6. Palacsinta84 Says:

  Péter, én nem vagyok a tesód. Lány vagyok, a barátom nézegeti néha ezt az oldalt, mert pár animét néz. Ami azért elég kellemetlen már az ő korában, hiszen gyerekmesék. Párat velem is megnézetett. Abból azt szűrtem le,hogy egy olyan nemzet meséiért rajongtok, akik magukat nem képesek elfogadni.
  Pl: A szereplők nem hasonlítanak japánokra, vagy ázsiaiakra. A mellük nagy, olyan mint egy vízzel töltött lufi, gondolom a készítők még igazi nővel nem voltak.
  A férfi szereplők vagy homokosak, cicafiúk, akik még járni is alig bírnának a valós életben,vagy állandóan a nagy méretüket próbálják hangsúlyozni,mint abban a boxolós animében amit Miki nézet, valami ippo.
  A látott mesékből azt szűrtem le ,hogy a japán emberek, ha tehetnék a teljes külső megjelenésüket lecserélnék az európai stílus jegyekre: magasság, arc , külső ,hajszín (kivéve az ilyen lila stb nevetséges dolgokat) az öltözködésről nem is beszélve.
  A másik dolog. A lány főszereplők közül elég sok volt a kis 14 év alatti kislány akik háát eléggé érdekes ruhákban voltak. Normális országokban az ilyet betiltanák, és a rajongóit pedofiliával lehetne illetni.
  Gondolom te is az a típus vagy aki az ilyen öhm összejövetelekre jár, és bevásárolja a napi adagják a bábúkból. Régen volt barbibabám ,eltettük. Ha akarod párat kölcsön adhatok hátha tudnál vele mit kezdeni 😛
  Szerintem szerezz be egy barátnőt magadnak,és ha lehetne egy személyes véleményem legyél férfi.
  Ez a következőket foglalja magában:
  Legyél sportos, a babákat meg képregényeket tőlem megtarthatod, de azért ha lesz barátnőd ne legyen szemelőtt.
  Érts a házkörüli dolgok megcsinálásához, ugye ha már főz neked valaki akkor értelemszerűen cserébe el is várnak valamit:P
  És ha lehet, a beszéd témád ne merüljön ki az rajzfilmek és fekete-fehér képregények világában.
  Tudom manga blabla, de semmiben sem különbözik a képregényektől. Tus rajz, semmi extra vagy egyedi nincs benne. Nem szinezik ki ennyi. Korábban, amikor nem használtak a nyugati képregény rajzolók számítógépet, sokkalta többet dolgoztak a képregények készítésével.
  Hmm ennyit erről. Sziasztok.

  • Junchi Says:

   az öltözködésről nem is beszélve.

   Eddig a pontig azt mondtam volna, úgy 90%-ban igazad van.

   A többi viszont no comment; kedves, hogy úgy kezelsz, mintha ismernél. Az iróniát meg gyakorold még kicsit, mert látom, az nagyon nem megy. 😉

  • Péter Says:

   Palacsinta84: Az animékkel kapcsolatban 90%-ban jól látod a dolgokat, ennek viszont nagyon régre visszanyúló okai vannak. Nem csak a “vágyódás” van benne, hanem az is, hogy a nagyon korai, 2. világháború előtti, illetve utáni nyugati rajzfilmek és képregény sorozatok ihlették a Japánokat, mint például a Disney klasszikusok, amik ugye akkor még újdonságok voltak.

   Az, hogy az animék többsége, főleg a maiak, bárgyú, bugyuta, hatásvadász, elcsépelt, tényleges tartalom, vagy mondanivaló nélküli darabok, (moe fillerek) tény. Ugyanakkor ezt a műfajt se szabad felszínesen megítélni, és mindet egy kalap alá venni, mert igenis vannak köztük olyanok, amik simán felveszik a versenyt, sőt olykor jobbak, mint egyes filmek. Csak nézz bele a Ghost in the Shell-be, vagy a Neon Genesis Evangelion-ba, ezek enyhén szólva nem “gyerekmesék”.

   A személyeskedő részhez: Drága, mégis honnét kéne tudnom, hogy te hölgy van? =)

   Egyébként ennél jobban nem is trafálhattál volna mellé velem kapcsolatban… =D Amit rólam feltételezel, pont nem igaz, sőt, jómagam kevés dolgot utálok jobban, a hardcore weeabooknál. =P

   Képzeld, van állásom, jogosítványom, nyelvvizsgám, szakmám, eljárok kondiba, bulizni, néha koncertekre, és mily meglepő, van párom is, aki megsúgom, nő, és már nem az első az életemben. =) Hogy mindemellett szoktam nézni animéket, és nyugati rajzfilmeket is? Igen, de nem értem, ez miért is lenne baj? =/ Eleve nincs túl sok időm erre, na meg az is hozzátartozik, hogy a mai választék egyre kevésbé tud érdekelni, így van, amikor hetekig, olykor hónapokig semmit se nézek.

   Animecocon még sohase voltam, nem hogy vásároltam volna ott bármit is. =P Összesen 2 figurám van, amit még anno gyerekkoromban vettem, és képzeld, az én páromat nem hogy nem zavarja a dolog, de van, amikor 1-2 anime epizódot közösen nézünk meg. =) Pedig ő aztán még kevesebb animét néz, mint én, ellenben szabadidejében szívesen rajzolgat a kedvenceiről.

   Javaslom inkább vegyél példát róla, és hagyd azt a szerencsétlen srácot élni. Esetleg tedd magad hasznossá, és hülyeségek irkálgatása helyett inkább csinálj neki egy szendvicset. =)

  • ronin1337 Says:

   Ahhh, de szép dolog az általánosítás. Azt hiszem kommentjeid tökéletesen tükrözik a társadalom átlagos vélekedését az anime rajongókról és egyéb szubkultúrákról. Van benne igazság, de nem igazán lehet mindenkire 100%-ig ráhúzni. (Mondjuk abban igazad van, hogy a japánok elég furcsa népek[a mi szemszögünkből], ha társadalom kutató lennék tuti, hogy belőlük írnám a szakdolgozatomat).

   • Palacsinta84 Says:

    Kihúzza rá mindenkire:P én egy szóval sem mondtam, hogy mindenki olyan. Csak kifejtettem ,a véleményem az átlagról. Egy valamit ne felejts az általánosítás mindig azért történik meg, mert van alapja. Szerintem az “anime” és manga mániának is van határa. Függővé lehet válni, olyan mint a drog. Főleg olyanoknál jelentkezik akik a valós életbe, a társadalomba nem igazán tudnak beilleszkedni. Teremtenek maguknak egy kis álomvilágot, ami számukra elviselhetőbbé teszi a kudarcokat, amit igazából maguknak okoznak.
    Nem akartam veletek vitatkozni, ezért megkérdeztem az egyik ismerősöm, ő már fél éve kint él japánban. Nos csak annyit mondott, hogy a mangákban vagy az animékben látható japán picit túl idealizált. Egy olyan nemzet ami nem meri felvállalni saját magát, másnak akar látszani mint ami. Ha nyaralni mész, természetesen jól fogod érezni magad( mi nyáron megyünk majd ki pár hétre) de ha ott élsz ,legszívesebben szabadulni próbálnál.
    Rémes körülmények uralkodnak. Saját házhoz, vagy lakáshoz szinte lehetetlen jutni. A higiénia rémes. A japán férfiak rettentően perverzek, és egyben gátlásosak is. Tudom a kettő ellent mond egymásnak, de ő így fogalmazta meg.
    Azzal magyarázta, hogy egy átlag férfi szexuális érettsége 25 évesen, egyenlő egy más orszában élő 14-15 éves kisfiúéval. Ha pedig eljutnak odáig hogy legyen is valami, eléggé beteges dolgokat akarnak. Pl az egyik kollégája mint kiderült fanszőrzetet vásárolt magának, amit európából importálnak , az ott valami szexepil kint….. Vagy olyan párnákat lehet kapni amik női ölre hasonlítanak, hogy alvás közben is érezze egy férfi a nő melegét 😛 ezen sokat nevettem. Az ilyen mangás meg animés függőket pedig megvetik kint. Életképtelenek ,általában anyuci apuci tartja el, és csak ekörül forog a világa, sokan pl öngyilkosok is lesznek. stb… érdekes. Ne haragudjatok nem akartalak megsérteni titeket. Csak vicces volt látni a képen azt a sok játékbabát, ami remélem nem vetkőztethető:P és a beöltözött embereket, mintha farsang lenne.
    Azért remélem hogyha már magyar vagy nem japán beceneveket aggattok magatokra. Fölösleges, hiszen ők ránk akarnak hasonlítani.
    Többet igérem már nem írok ide:) Zh időszakunk van. Sziasztok mindenkinek további kellemes estét.

   • Péter Says:

    Ez mind nagyon szép, csak hogy te “véleménynyilvánítás” címen bejöttél ide, és egész konkrétan beszóltál, számodra teljesen ismeretlen embereknek, jó nagy pofával, a semmire fel. Senki nem adott neked okot arra, hogy nekiállj itt flegmázni, oltogatni bárkit is, te mégis megtetted, sőt kérdőre vontad az ide látogatókat. Javaslom olvasd vissza, legalább a saját kommenteidet.

    Tudod én is számtalanszor szóvá tettem már az animés szubkultúra anomáliáit (többször is, mint érdemes volt), csak hogy én ezt egyrészt a saját portámon tettem, másrészt ilyenkor példákat is hoztam fel rá, létező sztereotipok hülyeségeit bemutatva. Nem vaktában kezdtem lövöldözni, “csakúgy” alapon beugatni.

   • ronin1337 Says:

    @Péter: Eh, hagyd csak, ezek után a rantek után nem hiszem, hogy szép szóval, vagy észérvekkel megváltoztathatjuk a leányzó véleményét. Meg persze az is lehet, hogy csak simán trollkodik, bár nekem elég őszintének tűnt. ÉS néhány dologban tényleg igaza van, csak éppen ezeknek a miértjével nem igazán van tisztában.

 7. Junchi Says:

  Amit Péter írt.

  Annyit tennék még hozzá, hogy bármilyen hihetetlennek is hangzik, nem mondtál ezekkel a dolgokkal semmi újat. Az animékkel kapcsolatban van igazság abban, amit mondasz, a manapság uralkodó aranyos lányok, seggek-mellek in 24/7, etc trendek belőlem is undort váltanak ki, de to’od, ez is olyan, mint a szórakoztatóipar összes ága: adott egy tengernyi szar és abból neked kell saját erőből kihalásznod a gyöngyöket.

  És igen, az anime/manga szubkult megítélése nem túl pozitív, de ez leginkább a rajongóknak köszönhető (ok-okozati összefüggés alapon). Amíg csak egy hobbi, addig nincs gond, de ha valakinél elszalad a ló, az már annál inkább probléma.

  És látod, lehet bunkózás nélkül is válaszolni…

 8. kvakond Says:

  Őszintén bevallom, hogy bár egyetértek rengeteg elhangzott állítással, az egész eset miértjét nem tudom értelmezni.

  Adott hölgy meglátogat egy témával foglalkozó oldalt, mely speciel pont nem a fanatikus, ázsiabuzi circlejerking fellegvára (persze ehhez utána kéne olvasni), ott azon túl vagy helyett, hogy megfogalmazná a véleményét személyeskedik.

  Mikor ezzel szembesítik, közli, hogy ja ő csak általánosított, hülye, aki magára veszi. Majd nem kíméli a fáradtságot, hogy másod-harmadkézből szerzett információit megossza olyanokkal, akiknek mellesleg kapcsolódik a hobbija, tehát feltehetően képben vannak, némi valószínűséggel sokkal jobban is. Majd persze sietve távozik, mert amúgy ő erre baromira nem ér rá. Zh meg miegymás, mer’ felsőoktatásba jár.

  Örömmel látom azonban, hogy a klasszikus nemi szerepeknek híve, így ha már általánosítunk, feltételezhetjük, hogy vendéglátóiparit végez, hogy kellő odaadással tudjon főzni barátjának. Azaz főzne, ha az időről időre nem zavarná meg a gyerekes, rajzfilmfigurás faszságaival.

  Amúgy igen, általánosítva a japánok betegek, a rajzfilmjeik és képregényeik még annyira. Aki pedig maskarázik farsangon és halloween-en kívül, az se teljesen százas, de azért erős csúsztatás feltételezni, hogy az év minden napját ezzel és csak ezzel tölti.

 9. Skydragon Says:

  Mindenkinek meg lehet a véleménye, amit el is mondhat csak hát ugye a vélemény, mint a segglyuk..legalábbis ha ilyen flegmán ront neki egy számára teljesen idegen embernek/szubkultúrának/miegymásnak.
  Megnézném a kedveskét, amint hasonló véleményt formál például mondjuk valamelyik Wave gothic treffen fórumon (amit nagyobbrészt felnőtt emberek képviselnek és az átlag ember gyomra nehezen veszi be a látottakat ;]).
  Én is üzennék azért neki ‘csak úgy általánosságban valamit’:
  Menj vissza a koleszodba és pippants rá egy adagra, hogy lenyugodj, majd a közelgő hétvégi buli alkalmával idd seggrészegre magad egy Quimby vagy Kispál koncerten és nagyon okosan beszélgess el a bölcs pajtijaiddal a társadalom hatalmas problémáiról (ha már érdemben úgysem tudsz tenni semmit). Ja és ha nem sikerülne a zh-d, akkor valamelyik tanár elé még mindig letérdelhetsz, hátha megkönyörül rajtad és jobb jegyet ad.
  De ha te nem ilyen felsőoktatásbeli vagy akkor előre is bocsánat, én úgy hallottam, hogy a többség csapnivaló okostóni, akik addig tengődnek az állami támogatott helyeken amíg ki nem csapják őket és elhúznak Londonba mosogatni..

 10. mako Says:

  Csak mert Junchi blogja, es csak mert hosszu evek ota elek mar Japanban, irok egy mondatot ide, mert most olyanom van 🙂

  Kedves Palacsinta84, amit a japanokrol irtal az egy faszsag :3

  Szep napot neked!


Szójjá' hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: